Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Werk aan het spoor tussen Eindhoven en Den Bosch/Tilburg: bussen in plaats van treinen

EINDHOVEN - De komende vier dagen vinden er werkzaamheden plaats op het spoor tussen Eindhoven en Den Bosch en op het traject Eindhoven - Tilburg.

Op donderdag en vrijdag is het spoor tussen Eindhoven en Boxtel aan de beurt. Er rijden die twee dagen bussen in plaats van treinen.

Zaterdag en zondag wordt het spoor tussen Eindhoven en Den Bosch en Eindhoven en Tilburg onder handen genomen. Ook op die trajecten rijden in het weekend bussen. 

Omdat in het verleden de routes op de sporen bij Boxtel anders zijn komen te liggen, zijn zeker negen wissels overbodig geworden. ProRail: ,,Het scheelt in de onderhoudskosten als we de overbodige wissels weghalen. Maar daarnaast pakken we ook twee andere wissels aan die wel gerenoveerd moeten worden.”

Tussen Tilburg en Tilburg Universiteit wordt de dienstregeling aangepast, aldus NS. Reizigers moeten rekenen op een kwartier tot drie kwartier extra reistijd.

  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.