Drugsafval wordt de laatste weken opvallend vaak gedumpt in grote oliedrums.
Volledig scherm
PREMIUM
Drugsafval wordt de laatste weken opvallend vaak gedumpt in grote oliedrums. © Christian Traets/MaRicMedia

West-Brabantse drugscriminelen wisselen jerrycan in voor oliedrums: ‘Nieuwe tak van sport’

Het lijkt een nieuwe trend onder drugscriminelen: drugsafval dumpen in grote, stalen olievaten. Waar de rotzooi voorheen overwegend in de kenmerkende blauwe of doorzichtige jerrycans en tonnetjes in de natuur werd achtergelaten, kozen producenten in West-Brabant recentelijk viermaal voor stevige oliedrums. Of er daadwerkelijk sprake is van een nieuwe gewoonte, moet de toekomst uitwijzen.

Boswachter Erik de Jonge durft wel te spreken van een nieuwe ontwikkeling. ,,Dit soort dumpingen met oliedrums zien we in de toekomst zeker vaker.” Donderdag stuitte hij in de natuur bij Bergen op Zoom op drie enorme olievaten, vermoedelijk gevuld met drugsafval. Ook in Prinsenbeek en tweemaal in Zevenbergen werden vorige week dergelijke vaten geloosd. ,,Dit komt van een coke-wasserij. Ik zie dat als een nieuwe tak van sport.”

  1. Brabants nieuws van vrijdag | Provincie wil blijvende herinnering voor coronaslachtoffers - Man voor ogen van zoontje (10) neergeschoten
    PREMIUM

    Brabants nieuws van vrijdag | Provincie wil blijvende herinne­ring voor corona­slacht­of­fers - Man voor ogen van zoontje (10) neergescho­ten

    Er zou een blijvende herinnering moeten komen voor de slachtoffers van het coronavirus, dat vindt de Brabantse politiek. Hoe dat eruit moet komen te zien is nog de vraag. In Tilburg was vrijdag een schietpartij waarbij een 10-jarige jongen zag hoe zijn vader werd geraakt in zijn been. Dit en meer nieuws lees je terug in het nieuwsoverzicht van vrijdag.