Een heteluchtballon stijgt op tijdens de 33e editie van de Ballonfeesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een heteluchtballon stijgt op tijdens de 33e editie van de Ballonfeesten. © ANP

Wie in de lente omhoog kijkt ziet luchtballonnen... Máár jij mag helemaal niet mee

Na een lange winter is de kans groot dat we de komende weken weer gekleurde luchtballonnen zien boven Brabant. De beste tijd is aangebroken voor de ‘haast onbestuurbare zwevers’, die soms over weilanden stuiteren of midden op kruisingen landen. Maar wie mogen de komende tijd mee in de mand? 

 1. Waarom liet boer Joost Vugts uit Bokhoven de ballonvaarders niet van zijn weiland gaan? 'Ons grasveld is vernield, ik wilde eerst een vergoeding'

  Waarom liet boer Joost Vugts uit Bokhoven de ballonvaar­ders niet van zijn weiland gaan? 'Ons grasveld is vernield, ik wilde eerst een vergoeding'

  BOKHOVEN - Boer Joost Vugts uit Bokhoven had nét zijn gras gemaaid toen er opeens een luchtballon zes keer op zijn veld stuiterde en daarmee gaten en sleepsporen van vernieling achterliet. Hij dacht er in eerste instantie niet aan de ballonvaarders zomaar te laten gaan. ,,Ik laat jullie pas gaan als wij een vergoeding krijgen." Die kreeg hij niet.
 2. Nieuwsoverzicht | Pijnlijke fouten bij doodschieten Taurossen - Brabantse wint een ton met radiospel
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Pijnlijke fouten bij doodschie­ten Taurossen - Brabantse wint een ton met radiospel

  Op de dag van de persconferentie werd gebaald van het feit dat de versoepelingen niet per 21 april worden doorgevoerd. Maar dat wat bekend werd biedt ook hoop, voor scholen en bijvoorbeeld dierenpark De Oliemeulen. Verder was het de dag waarop bekend werd dat Radio 538 binnenkort 10.000 mensen mag verwelkomen op het Chasséveld in Breda. En toevallig bij diezelfde zender won de Brabantse Neeltje vandaag 100.000 euro. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 1. Een hypermoderne driewieler: is dit de nieuwste rage?
  Play

  Een hypermoder­ne driewieler: is dit de nieuwste rage?

 2. Fontys test corona-test zonder keel-neus swab: 'Unieke methode met veel voordelen'
  Play

  Fontys test corona-test zonder keel-neus swab: 'Unieke methode met veel voordelen'