Volledig scherm

Winterweer zorgt voor prachtige plaatjes (oproep)

DEN BOSCH/ZALTBOMMEL - Móói, práchtig, fantástisch! De jubel op social media over het winterse weer van de voorbije dagen was niet van de lucht. We vínden het niet alleen prachtig, we willen het ook zo graag vastleggen. En die geluksmomentjes met iedereen delen: ‘Je hart gaat even open’.

Bekijk de ingezonden foto's in het BD Winteralbum onder dit artikel.

Makke schapen in een waas van wit, het eerste tere ijslaagje en niet te vergeten de adembenemende zonsondergangen. „Mooie kleuren, die anders zijn dan normaal, dat trekt de aandacht”, stelt Michiel Severin van Weerplaza dat onder meer Brabants Dagblad, de NOS en RTL Late Night bedient. „Wij merken het ook, dat er meer foto’s worden ingestuurd.” Zijn het er op gewone dagen rond de twintig, met dit winterweer loopt de teller op naar meer dan honderd.

Fotogeniek weer
Ja, het is waar, weet ook weerman Marco Verhoef. „Fotogeniek weer geeft meer inzendingen.” Met stip op één volgens Severin zijn close-ups. „Van dingen in de natuur waarbij je de ijskristallen goed ziet. En het liefst met de schittering van de zon er op. Dieren doen het ook goed.”

Het Brabants Dagblad is benieuwd naar uw foto's. Heeft u het winterweer ook in al haar glorie weten vast te leggen? Stuur uw plaatjes in via deze link.