Volledig scherm
De in beslag genomen boot © Politie

Witwasser ‘uitgekleed’ in Raamsdonksveer: boot, jetski en auto in beslag genomen

RAAMSDONKSVEER - De politie heeft donderdag een inval gedaan in een woning aan de Kasteellaan in Raamsdonksveer. De bewoner wordt verdacht van witwaspraktijken. Zijn boot, jetski en auto zijn bij de inval in beslag genomen. Ook 16.000 euro aan contant geld werd meegenomen.

De man parkeerde zijn grote middenklasser een tijd geleden op een invalidenparkeerplaats. ,,Een oplettende agent stoorde zich hieraan en begon met het uitschrijven van een bekeuring’', meldt de politie. De bestuurder verklaarde dat de auto van zijn moeder was, maar de agent trok de achtergrond van de man toch wat verder na.

Dure spullen

Daaruit bleek dat de man in het bezit was van veel dure spullen. ,,Maar dat bezit stond niet in verhouding tot het inkomen dat hij zou hebben.’' De financiële recherche is daarna een onderzoek gestart naar de handel en wandel van de man. Dat leidde uiteindelijk tot een inval donderdagmiddag.

Het huis van de man was erg luxueus ingericht en verbouwd. In de garage stond een jetski en in een haven in de omgeving lag een grote boot. De grote middenklasser waar hij eerst fout mee parkeerde stond ook voor de deur. Ook werd er 16.000 euro aan contant geld gevonden in de woning. Alle spullen werden in beslag genomen.

Belastingdienst

De man werd in zijn woning aangehouden. ,,Uiteraard zal de belastingdienst van onze bevindingen op de hoogte gebracht worden’', aldus de politie.

Volledig scherm
In beslag genomen auto © Politie
 1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

  Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.
 2. De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?
  PREMIUM

  De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?

  TILBURG - Tilburg is het epicentrum van de synthetische drugsproductie in Nederland. In de stad wonen genoeg mannen die het vuile werk willen opknappen. Maar wat voor mannen zijn dat, die met hun kop boven pruttelende en dampende ketels gaan hangen om speed en xtc te maken? Schatrijk worden ze er niet van en er zijn al genoeg ongelukken gebeurd om te weten dat het werk niet van gevaar ontbloot is: wie doet dat? Voor zijn afstudeerscriptie aan de Politieacademie ging de Tilburgse agent Teun op zoek naar het antwoord.