Van Assendelft
Volledig scherm
PREMIUM
© Van Assendelft

Wobine Buijs over haar bekritiseerde slachterijbesluit: ‘Het is een aanvaardbaar risico’

Terwijl in binnen- en buitenland slachterijen dicht moesten, vanwege coronabesmettingen onder personeel, besloot Wobine Buijs anders. Namens de Veiligheidsregio Brabant-Noord liet ze slachtreus Vion in Boxtel weten dat het voorlopig door mag werken. ,,Ik weet dat veel mensen dit een spannend besluit vinden.”

 1. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
  PREMIUM
  update

  Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

  BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.
 2. Varkenshouder beleeft spannende tijden door corona in slachthuizen: ‘Hopen dat het snel over is’
  PREMIUM

  Varkenshou­der beleeft spannende tijden door corona in slachthui­zen: ‘Hopen dat het snel over is’

  LITHOIJEN/BOXTEL - Mari van Kilsdonk is allang blij dat hij zijn varkens nog kwijt kan bij Vion in Boxtel. Dat zijn vaste weekplanning op de schop moet door alle coronamaatregelen in het slachthuis, dat is dan maar zo. ,,Ik ben liever nu een beetje flexibel dan dat Vion de boel alsnog dicht moet gooien. Dan heb ik een veel groter probleem”, zegt de varkenshouder uit Lithoijen, die tevens gemeenteraadslid is in Oss.