Forensisch bij de woning van de vermoorde Peter Hovens in Oss. Toen zijn nabestaanden maanden later naar binnen mochten, schrokken ze van de bloedsporen.
Volledig scherm
PREMIUM
Forensisch bij de woning van de vermoorde Peter Hovens in Oss. Toen zijn nabestaanden maanden later naar binnen mochten, schrokken ze van de bloedsporen. © Politie

Woning na moordonderzoek vaak besmeurd achtergelaten, schoonmaken dubbel trauma voor nabestaanden

DEN BOSCH - Nabestaanden van moordslachtoffers krijgen de woning van hun dierbare vaak met bloed besmeurd terug. De confrontatie met bloedsporen en andere nare stille getuigen zorgt voor onnodig extra leed, zegt Slachtofferhulp Nederland. ,,Dit is een dubbel trauma.”

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.