Een impressie uit het YouTube-filmpje dat de gemeente Eindhoven liet maken over Internationale Knoop XL rond de Fellenoord. Het is een van de grootste geplande woningbouwontwikkelingen voor de komende jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie uit het YouTube-filmpje dat de gemeente Eindhoven liet maken over Internationale Knoop XL rond de Fellenoord. Het is een van de grootste geplande woningbouwontwikkelingen voor de komende jaren. © Gemeente Eindhoven

Woningbouw in Brabant: grote klappers in de stad, maar ook op het platteland moeten meer kleine woningen komen

DEN BOSCH - De bevolking van Brabant groeit de komende jaren sneller dan verwacht. Dat maakt het des te urgenter dat Brabantse gemeenten volop door blijven bouwen. Dat gaat vooralsnog goed, concludeert gedeputeerde Erik Ronnes (CDA). Al zijn er ook zorgpunten.

 1. Nieuwsoverzicht | 4 meter lange python op straat gevonden - Ook popcornkramen in bioscoop verboden
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | 4 meter lange python op straat gevonden - Ook popcornkra­men in bioscoop verboden

  Grote schrik in Etten-Leur: daar werd een vier meter lange python gevonden. Gelukkig voor de hulpdiensten was het dier dood en dus niet meer gevaarlijk. Verder kwam Brabant er weer niet best vanaf in de wekelijkse RIVM-coronacijfers. Er kwamen in deze provincie ruim tweeduizend meer gevallen bij dan vorige week. Ook was het de dag waarop rapper Boef zijn straf hoorde voor het straatracen door Eindhoven en Tilburg.
 2. Ben jij een echte molloot? Bewijs het met deze quiz
  Test-en-executie

  Ben jij een echte molloot? Bewijs het met deze quiz

  Na zeven bloedstollende afleveringen van het jubileumseizoen ‘Wie is de Mol?’ is het zaterdag eindelijk tijd voor de grote ontknoping. Wie van de drie finalisten is de verliezer, wie is de mol en wie is de winnaar? Op welke plek zal onze Brabantse Nikkie de Jager eindigen? Dat zien we in de eerstvolgende aflevering, maar voor het zover is: eerst nog een laatste test-en-executie. Hoe goed heb jij opgelet tijdens het kijken? Ben jij een ware molloot?