De Japanner Yasuyoshi Chiba won dit jaar de World Press Photo met een foto uit juni 2019 in Khartoem, Soedan. Demonstranten drommen samen rond een jongeman die een protestgedicht declameert. Omdat de elektriciteit in de hoofdstad is uitgevallen, lichten ze hem bij met hun mobieltje.
Volledig scherm
De Japanner Yasuyoshi Chiba won dit jaar de World Press Photo met een foto uit juni 2019 in Khartoem, Soedan. Demonstranten drommen samen rond een jongeman die een protestgedicht declameert. Omdat de elektriciteit in de hoofdstad is uitgevallen, lichten ze hem bij met hun mobieltje. © _Yasuyoshi Chiba

World Press Photo: Ontdooiend permafrost en wereldwijde protesten

DEN BOSCH - Voor de vierde keer is de internationale expositie World Press Photo ook in Den Bosch te zien. En met elke editie lijken ook de problemen in de wereld weer wat groter. 

 1. Brabanders zien af in Kamp van Koningsbrugge: ‘Kijkers gaan zich echt afvragen waarom we dit programma leuk vonden’
  PREMIUM

  Brabanders zien af in Kamp van Konings­brug­ge: ‘Kijkers gaan zich echt afvragen waarom we dit programma leuk vonden’

  OISTERWIJK - Vijftien doodnormale burgers gaan vanaf volgende week de strijd aan in het nieuwe AVROTROS-programma ‘Kamp van Koningsbrugge’. Het doel? De meest zware trainingen volgen van de meest heftige opleiding van Nederland: Special Forces, gevormd door de best getrainde militaire eenheid van ons land. En dat is pittig, weten de Brabantse deelnemers Kendra Pennings, Krijn Ottens en Marjolein van Loenen.
 1. Swinkels gaat brouwen met ijzerpoeder: 'Consument kan in de toekomst duurzaam biertje drinken'
  Play

  Swinkels gaat brouwen met ijzerpoe­der: 'Consument kan in de toekomst duurzaam biertje drinken'

 2. Eigenaar merkt autobrand op en voorkomt erger
  Play

  Eigenaar merkt autobrand op en voorkomt erger