Emco Beekman van Brabantsche Worstenbroodjes
Volledig scherm
Emco Beekman van Brabantsche Worstenbroodjes © Brabantsche Worstenbroodjes

Worstenbroodjes bakken met een Doe-het-thuispakket

DEN BOSCH - Omdat Brabantsche Worstenbroodjes nu geen workshops kan geven in de bakkerij op de Isabellakazerne in Vught, komt eigenaar Remco Beekman zijn klanten tegemoet met een ‘Doe-het-thuispakket'. 

Vaak kreeg Beekman al de vraag of hij de ingrediënten ook los verkoopt, om zo ook thuis de worstenbroodjes te kunnen maken. ,,De Coronacrisis bracht me op het idee om een Doe-het-thuispakket samen te stellen. Het is een leuke binnenactiviteit om alleen of met het hele gezin te doen”, aldus Beekman.

Foto's delen op social media

Sinds maandagochtend is de actie van start gegaan en rond het middaguur waren er al ongeveer 25 pakketten besteld. Beekman: ,,Ja, het loopt al heel goed. We hadden vrijdag al pakketten aan vrienden en bekenden verkocht en we zagen dat het vooral bij gezinnen een succes is. Er worden al foto's gedeeld op social media met ouders en kinderen die aan het uitpakken zijn en foto's met worstenbroodjes die uit de over komen. Superleuk. Dus iedereen mag zijn foto's delen.”

Lees onder de foto verder

Doe-het-thuispakket
Volledig scherm
Doe-het-thuispakket © Brabantsche Worstenbroodjes

Alleen nog water toevoegen

Het pakket bevat een worstenbroodmix en staafjes vlees voor 10 worstenbroodjes of nog meer mini’s. Er is ook een veganistische variant. Water toevoegen en kneden is het enige dat je zelf moet doen. Op YouTube staat een duidelijke instructievideo. 

Het Doe-het-thuispakket kost €7,95 en is te bestellen via keilekker.nl

 1. Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedrama
  PREMIUM

  Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedra­ma

  De slachterij van Vion in Boxtel blijft open ondanks coronabesmettingen onder het personeel, maar Van Rooi Meat in Helmond moet dicht. Autoriteiten spreken in dit laatste bedrijf van een besmettingshaard. En voor het werken in het onderwijs was veel aandacht in deze coronatijd, maar over de gehandicaptenzorg hoorde je nauwelijks iets. Daar werd gewoon doorgewerkt zònder 1,5 meter afstand want dat gaat nu eenmaal niet anders. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
  PREMIUM
  update

  Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

  BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.