Yoeri filmt Eerselse 'zandtornado' die met vliegende luchtbedden zijn kant op komt: 'Ik moest onder mijn bootje schuilen'

VIDEOEERSEL - Lig je lekker op het strand van Recreatiepark TerSpegelt in Eersel, komt er opeens een zandtornado op je af. Het overkwam Yoeri Wildekamp (18), die onder zijn boot moest schuilen om de vliegende luchtbedden te ontwijken: ,,Want die windhoos ging echt hard."

Het was een perfecte stranddag 'met een zacht briesje', laat Wildekamp weten. Maar opeens zag hij flink wat zand opstijgen en als een tornado zijn kant opkomen. Hij begon te filmen, want de windhoos nam alle luchtbedden en strandballen mee.

Voortent uit de grond

,,Veel van die opblaasbare dingen knapten kapot op het scherpe hek", zag Wildekamp, die twee weken met zijn familie voor een vakantie vanuit Duiven naar Brabant kwam. ,,Die zandtornado rukte zelfs een complete voortent uit de grond." 

De vakantieganger besloot zijn bootje, dat op het strand lag, om te draaien om eronder te schuilen en tegelijk te blijven filmen. Want de tornado leek nog groter te worden naarmate hij dichterbij kwam. ,,Ze schoot echt rakelings langs me." 

Spoor van vernieling

Hij moest hoe dan ook zijn telefoon vasthouden. Na een paar minuten begon de windhoos te liggen; wat overbleef was een chaotisch strand met schuilende mensen en een spoor van lekke luchtbedden en handdoeken.

Een vriend van Wildekamp had geluk, vertelde hij. ,,Hij was net aan het verliezen met een kaartspel, toen al z'n kaarten de lucht in waaiden."

Niemand raakte gewond, de schade bleef beperkt op de lekke luchtbedden en voortent na. Wat Wildekamp van de windhoos vond? ,,Och, die brak de dag een beetje."

Volledig scherm
De zandtornado die Yoeri Wildekamp filmde op het strand van Recreatiepark TerSpegelt in Eersel. © Videostill
  1. Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straatsburg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstappen’

    Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straats­burg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstap­pen’

    STRAATSBURG/TILBURG - De Tilburgse zangeres Hind Hakki was op het moment van de aanslag in Straatsburg. Ze is daar samen met Buma/Stemra lobbyist Robbert Baruch en vele andere internationale creatievelingen om te praten over de rechten van artiesten in Europa. Dinsdagavond was ze onderweg van het parlement naar een restaurant dichtbij Place Kléber waar de aanslag net had plaatsgevonden. “We mochten de brug niet over naar het eiland. Overal stond beveiliging. Toen wisten we dat er iets aan de hand was.”