Volledig scherm
Het graf van Nicole van den Hurk. Archieffoto

Zaak Nicole van den Hurk: OM en advocaat gaan in hoger beroep (video)

EINDHOVEN - Er komt voorlopig geen einde aan de zaak rond de dood van de Eindhovense Nicole van den Hurk in 1995. Zowel de advocaat als het Openbaar Ministerie gaan in hoger beroep.

Verdachte Jos de G. kreeg vorige week vijf jaar cel. De oud-inwoner van Valkenswaard kreeg vijf jaar cel voor verkrachting maar werd vrijgesproken van doodslag wegens onvoldoende bewijs. Tegelijkertijd lieten de rechters doorschemeren dat veel zaken in de richting van de verdachte wijzen.

Doodslag
Het OM heeft hoger beroep ingesteld tegen zowel de veroordeling van de verkrachting als tegen de vrijspraak van de doodslag. Volgens het Openbaar Ministerie bevat het dossier voldoende wettig en overtuigend bewijs om ook de doodslag te kunnen bewijzen. Het OM vindt dat er een directe samenhang is tussen beide feiten en zal daarom de zaak in zijn geheel voor leggen aan het Gerechtshof.

De nabestaanden zijn inmiddels op de hoogte gesteld van deze beslissing.

Advocaat
​Volgens advocaat Job Knoester had de verdachte vrijgesproken moeten worden. Verdachte Jos de G. heeft altijd ontkend. De advocaat wil nader onderzoek laten doen.

Volledig scherm
Nicole van den Hurk.
Er komt voorlopig geen einde aan de zaak rond de dood van de Eindhovense Nicole van den Hurk in 1995. Zowel de advocaat als het Openbaar Ministerie gaan in hoger beroep.