Volledig scherm
De rechtstreekse bus vanaf station Breda naar de Efteling rijdt zaterdag wél. © ron magielse / pix4profs

Zaterdag geen bussen naar Efteling vanuit Tilburg en Den Bosch: Efteling is 'blij' dat staking vroeg is aangekondigd

KAATSHEUVEL / DEN BOSCH / TILBURG - In grote delen van Brabant rijden er vanwege een staking geen bussen op zaterdag 19 mei. Als gevolg daarvan gaan er vanuit Tilburg en Den Bosch geen rechtstreekse bussen naar de Efteling. De Efteling laat in een reactie weten de staking vervelend te vinden voor haar bezoekers.

Maar, zo zegt een woordvoerster, ''Het is al de zoveelste staking en we zijn blij dat deze vroeg is aangekondigd. Zo kan iedereen die de Efteling wil bezoeken zich goed voorbereiden.''

Mensen die alsnog met het openbaar vervoer willen reizen naar de Efteling kunnen dat het beste via Breda doen, want vanuit daar rijdt er wél een rechtstreekse bus naar het pretpark. Arriva meldt dat er extra bussen worden ingezet.

Voor verdere vragen over hoe het park zaterdag met het openbaar te bereiken is verwijst de Efteling door naar de site van Arriva.

Staking

Buschauffeurs staken zaterdag 19 mei bij Arriva Brabant Oost, Hermes Zuidoost Brabant, Connexxion Zeeland en Syntus/Keolis Veluwe gedurende 24 uur.

Vanwege de eindexamens is er de komende twee weken geen staking op werkdagen. Chauffeurs willen voorkomen dat de examenkandidaten hinder hebben van de staking.

In Oost-Brabant staken buschauffeurs in de regio Tilburg, Den Bosch, Waalwijk, Uden-Veghel. Ook de stadsdiensten Den Bosch en Tilburg rijden niet. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement