‘Ze had een grote bult in haar buik en toen ging ze dood’; Joris Linssen maakt verhalen los

VIDEODEN BOSCH - Hij zoekt als het even kan naar verhalen van de hoop. En vindt die al tien jaar in Den Bosch. Op de Parade, bij zijn eigen Joris’ Kerstboom. Presentator Joris Linssen (53) is nooit uitgeluisterd. ,,Het leven is altijd fantastischer dan de verbeelding.’’

‘Ze had een grote bult in haar buik en toen ging ze dood.’ Een meisje van 5 vertelt – gewoon zoals het is – over haar overleden zusje. Linssen knielt, luistert, vraagt. Op de manier die hem zo kenmerkt, als vleesgeworden luisterend oor. Dat was-ie al door televisieprogramma’s als Taxi en Hello Goodbye, maar door zijn ‘eigen’ Joris’ Kerstboom nog een beetje meer.

  1. 15 jonge asielzoekers uit azc Overloon geëvacueerd om ‘chemische lucht’

    15 jonge asielzoe­kers uit azc Overloon geëvacu­eerd om ‘chemische lucht’

    OVERLOON- Een vieze, doordringende chemische lucht. Die roken jonge asielzoekers deze vrijdag in hun woonverblijf. Brandweer, politie, GGD en ambulances spoedden zich naar de Stevensbeekseweg nadat er alarm was geslagen. Inmiddels is een groep van 15 alleenstaande, minderjarige asielzoekers uit de speciale opvang van het AZC geëvacueerd. Zij zijn overgebracht naar het reguliere asielzoekerscentrum op het terrein.