‘Ze schrikken als je zegt dat een ei uit de kont van een kip komt’

videoLEPELSTRAAT - Melk komt toch echt uit een uier. Van een koe, of een geit. En ja, de nuggets van McDonald's zijn gemaakt van kip, dooie kip.  Op het snel veranderende platteland moet de schooljeugd nog veel leren. Klasseboeren, zo noemen zij  zich, proberen daar wat aan te doen.

In de koeienstal steekt een meisje met een brilletje netjes haar vinger omhoog. Wat er van melk wordt gemaakt, was de vraag van de boerin. ,,Pannenkoeken!”  Boerin Natasja Blom (43) vindt dat niet zo'n gek antwoord. ,,Veel kinderen uit groep 1 of 2 hebben geen idee dat onze koeienmelk ook in boter, kaas en yoghurt zit.”

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”