Bert Visscher, Jochem Myjer en Youp van 't Hek zijn drie van de cabaretiers die meedoen aan de protestactie van theaters.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Visscher, Jochem Myjer en Youp van 't Hek zijn drie van de cabaretiers die meedoen aan de protestactie van theaters. © Brunopress

Ze willen zo snel mogelijk open, maar actievoeren laten deze theaters aan anderen: 'Te veel gedoe’

TILBURG/OSS - Het landelijke protest waarbij theaters woensdag eenmalig worden ingericht als kapsalon of nagelstudio om zo wel publiek te mogen ontvangen, kan niet op heel veel bijval rekenen vanuit Brabant. Het vergt een hoop georganiseer en daar passen de meeste theaters nu voor.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Energiekosten verschillen duizenden euro's per gemeente, hier betaal je in Brabant gemiddeld het minst (en het meest)
  PREMIUM

  Energiekos­ten verschil­len duizenden euro's per gemeente, hier betaal je in Brabant gemiddeld het minst (en het meest)

  Brabant staat op plek drie van de duurste provincies qua gemiddelde energieprijs. Hier wordt gemiddeld zo’n 4428 euro per huishouden per jaar aan energiekosten betaald. In de gemeente Alphen-Chaam wordt gemiddeld het meest aan energie betaald: 5538 euro per jaar. Dat is een stuk meer dan de gemeente met de laagste gemiddelde energiekosten: Tilburg, met een prijs van 3838 euro.