Sjef Theunissen is een hobby cactuskweker. Hij heeft nu een oude cactus na 60 jaar voor het eerst in bloei staan. Inzet: de bloem, die na twee dagen alweer verwelkt was.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjef Theunissen is een hobby cactuskweker. Hij heeft nu een oude cactus na 60 jaar voor het eerst in bloei staan. Inzet: de bloem, die na twee dagen alweer verwelkt was. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Zestig jaar op gewacht, toen stond de reuzencactus heel eventjes in bloei

OUD GASTEL - Cactusliefhebbers zijn geduldige mensen. Dat moet ook wel, want er zijn exemplaren bij die tergend langzaam groeien of maar gerust jaren wachten vooraleer ze in bloei komen. Sjef Theunissen (82) weet er alles van. Een Echinocereus in zijn kas toonde wel zestig jaar zijn stekels, maar geen bloem. Tot vorige week ineens de witte bloem open sprong.

  1. Een miljoen bezoekers voor Dubai aan de Maas? ‘Echt niet’
    PREMIUM

    Een miljoen bezoekers voor Dubai aan de Maas? ‘Echt niet’

    BEERS/LINDEN - Vergeet Dubai aan de Maas. ,,Dat was een fout in onze communicatie”, erkent Chadli Hachani, marketing- en formulemanager van TopParken nu. ,,Dat hebben we vorig jaar veel te veel naar voren gebracht. Zo is ook een verkeerd beeld ontstaan in de regio Cuijk, waar we nog altijd een van onze mooiste vakantieparken willen bouwen. Maar de essentie staat nog steeds overeind.” ‘Geïnspireerd’, zoals ze het bij TopParken zeggen, door het palmeiland in het oliestaatje. ,,Maar we gaan dat hier dus niet nabouwen.”