Volledig scherm
Daniëlle, Julia en Piet van Aart © Ron Magielse.Pix4Profs

Zevenbergse baby Julia geboren in een Fiat 500 op weg naar het ziekenhuis

BREDA – Het is niemand aan te raden, want enorm schrikken én stressvol. Maar een wonder is het wel, de baby die vrijdagochtend in een Fiat 500 op de zuidelijke rondweg van Breda werd geboren.

Piet en Daniëlle van Aart hebben al een dochtertje Sara, en omdat de bevalling destijds zo’n 16 uur duurde adviseerde het Amphia toen de weeën rond 05.00 uur op gang kwamen, naar het ziekenhuis te komen. Maar de rit van hun woonplaats Zevenbergen naar het Bredase hospitaal duurde de spruit kennelijk toch te lang. Nog in de auto werd de 2440 gram wegende Julia geboren.

Vader Piet, die achter het stuur zat: ,,We schrokken enorm, maar in de verte zag ik het ziekenhuis liggen. Wat moest ik doen, 112 bellen? Stoppen had daar middag op de weg weinig zin, dus ben ik maar doorgereden. Bij het ziekenhuis heb ik direct om een dokter geroepen, waarna er heel snel hulp kwam.”

Ook na de geboorte van Julia was het schrikken, want de baby huilde in eerste instantie niet. Moeder Daniëlle probeerde zelf beweging in de boreling te krijgen door de navelstreng die om de nek van de baby zat, los te maken. Uiteindelijk is alles goed gekomen. Julia is gezond, maar moet voor de zekerheid met haar moeder nog wel een paar daagjes in het ziekenhuis blijven.

Piet: ,,Eind goed al goed, maar toch kan ik het niemand aanraden. Ik voelde me zó machteloos. Het was allemaal heel stressvol."