Ludwien de Brabander is diëtist geriatrie en ouderen bij zorgorganisatie Laverhof. ,,Bij ondervoeding neemt de weerstand af, zeventigplussers verliezen spieren en spierkracht, dat kan leiden tot een slechtere gezondheid.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ludwien de Brabander is diëtist geriatrie en ouderen bij zorgorganisatie Laverhof. ,,Bij ondervoeding neemt de weerstand af, zeventigplussers verliezen spieren en spierkracht, dat kan leiden tot een slechtere gezondheid.” © Marc Bolsius

Zeventigplus en ondervoed door slecht eten: ‘Kijk eens bij moeder in de vuilnisbak of ze haar voedsel weggooit’

Twintig procent van de zeventigplussers is ondervoed. Bij kwetsbare ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg is dat zelfs veertig procent. Dat was al een probleem, want de gezondheid kan er ernstig onder lijden en daarmee ook de levensvreugde. En nu komt corona het nóg erger maken. 

 1. Brabantse ziekenhuizen nemen extra maatregelen na corona-uitbraken Britse variant
  PREMIUM

  Brabantse ziekenhui­zen nemen extra maatrege­len na corona-uitbraken Britse variant

  TILBURG - Ziekenhuizen in Brabant nemen extra maatregelen om nieuwe corona-uitbraken te voorkomen. Het aantal bezoekers wordt vanaf nu strenger gecontroleerd en patiënten en medewerkers worden vaker getest. ,,De Britse variant is duidelijk in de ziekenhuizen aanwezig, dus moeten we nóg strenger zijn”, aldus voorzitter voorzitter Bart Berden van het Regionaal Overleg Acute Zorg in Brabant (ROAZ).
 1. NASA deelt eerste 360°-panoramafoto van Mars
  Play

  NASA deelt eerste 360°-panoramafo­to van Mars

 2. Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'
  Play

  Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'