Volledig scherm
PREMIUM
De entertainmenthal die in de bestaande hal 5 van de Brabanthallen in Den Bosch moet komen. © Libéma

Zitten Den Bosch en Tilburg elkaar in de weg? Nieuwe Bossche popzaal wordt concurrent voor 013

DEN BOSCH - De Bossche Brabanthallen bouwen een nieuwe concertzaal met een capaciteit van 6000 staanplaatsen. Maakt dat nieuwe poppodium straks kans om mee te draaien in de top van de internationale concertcircuit? En wat betekent het voor andere Brabants podia als het het Tilburgse 013 of het Eindhovense Klokgebouw?

Prince, Joe Cocker, James Brown, Brian Adams en ZZ Top. Het is even geleden dat achter deze namen op het affiche De Brabanthallen in Den Bosch als locatie prijkte. Begin jaren negentig wist concertorganisator Mojo met grote namen de weg naar de Brabantse hoofdstad nog te vinden, daarna werd het akelig stil. 

  1. Drie Brabantse gemeenten halen gewenste vaccinatiegraad niet, hoe scoort jouw gemeente?

    Drie Brabantse gemeenten halen gewenste vaccinatie­graad niet, hoe scoort jouw gemeente?

    Drie Brabantse gemeenten hebben een lagere vaccinatiegraad dan de gewenste 90 procent. Dat zijn Werkendam, Aalburg en Woensdrecht. Dit blijkt uit cijfers van de GGD Brabant over 2018. De eerste twee gemeenten vallen in de zogeheten ‘Bible-Belt’, waarin mensen om religieuze redenen afzien van vaccinatie. De lage vaccinatiegraad in Woensdrecht is volgens de GGD West-Brabant te wijten aan het feit dat een aantal kinderen in België naar school gaat en daar wordt ingeënt.