ZLM Tour, finish in Tilburg
Volledig scherm
ZLM Tour, finish in Tilburg © Pix4Profs / Jules van Iperen

ZLM Tour verplaatst naar 2021

Weer een sportevenement waar een streep door gaat: de ZLM Tour wordt geschrapt en uitgesteld naar 2021. De wedstrijd zou van 27 tot en met 21 mei verreden worden. 

De organisatie maakte op woensdag 25 maar bekend dat de 33ste editie van 2020 naar 2021 verplaatst wordt in verband met de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid in verband met het coronacrisis. Grote evenementen, waarvoor een vergunning nodig is, zijn verboden tot 1 juni. Daar valt de ZLM Tour, een meerdaagse wielerwedstrijd in het zuiden van het land, dus ook onder.

,,Erg jammer dat we ondanks al het harde werken van zowel vrijwilligers, werknemers, partners, leveranciers en etappeplaatsen deze editie niet kunnen doorzetten. Op dit moment zijn er echter belangrijkere zaken en samen met alle betrokken stakeholders gaan we zorgen voor continuïteit van deze Nederlandse meerdaagse koers”, luidt de reactie van Martin de Kok, algemeen manager van organisator Libéma Profcycling. 

De ZLM Tour wil volgend seizoen terug naar de oorspronkelijke datum, vlak voor het NK en mikt op 16-20 juni. Vorig jaar was de proloog in Yerseke, was de tweede etappe ook op Zeeuwse grond en ging de ronde daarna via Etten-Leur - Buchten, Buchten - Landgraaf en Eindhoven - Tilburg door de rest van de zuidelijke provincies. Winnaar in 2019 was Mike Teunissen.

  1. Zorghotel Uden maakt laatste dagen van uitbehandelde coronapatiënten ‘zo liefdevol mogelijk’
    PREMIUM

    Zorghotel Uden maakt laatste dagen van uitbehan­del­de coronapa­tiën­ten ‘zo liefdevol mogelijk’

    UDEN - Het is rustiger dan gedacht op de afdeling voor uitbehandelde coronapatiënten in zorghotel Udens Duyn. ,,De verwachting was dat hier heel veel mensen zouden komen om te overlijden, maar dat is gelukkig niet het geval. We zien hier vooral mensen die herstellende zijn”, zegt Marian Massuger. Zij coördineert voor BrabantZorg de opvang van coronapatiënten in vier bestaande zorglocaties in Oss, Uden, Veghel en Ammerzoden.