Zoektocht naar vermiste Sacco Tange gaat verder, vandaag wordt er gezocht in Markkanaal

VIDEOOOSTERHOUT - Er wordt dinsdag in het Markkanaal gezocht naar de vermiste Sacco Tange uit Oosterhout. Een boot met sonarapparatuur is daar te water gegaan.

De zoektocht begint volgens de politie bij de sluis in Oosterhout en gaat dan verder in de richting van de Mark. Mocht dat niets opleveren, dan bestaat er volgens woordvoerder Eric Passchier een mogelijkheid dat er in meer wateren gezocht wordt.

Wandeltocht

De 53-jarige Sacco Tange wordt vermist sinds hij vorige week zondag niet terugkeerde na een wandeltocht. Een week later kamden ruim 250 mensen samen met de politie het terrein uit waar Tange vaak wandelde, in het buitengebied van Oosterhout. Deze zoekactie leidde niet tot een resultaat. De politie verlegt de aandacht daarom nu richting het kanaal tussen Breda en Oosterhout.

Ongeval?

Wat er met Tange gebeurd is, weet niemand. De politie houdt alle scenario's open, maar gaat ervan uit dat hij een ongeval heeft gehad. Hij had tijdens zijn wandeling geen telefoon bij zich en heeft geen financiële sporen achtergelaten.

De Oosterhouter maakt deel uit van het klusteam van hockeyclub De Warande in Oosterhout, waar zijn zoons ook hockeyen. 

Volledig scherm
De politie is met een sonarboot op zoek naar de vermiste Oosterhouter Sacco Tange. © MaRicMedia / Marcel van Dorst
Volledig scherm
Zoektocht naar Sacco Tange. © MaRicMedia / Marcel van Dorst
Volledig scherm
Sacco wordt gezocht in het Markkanaal. © Pix4Profs/Jan Stads
  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.