Volledig scherm
Sacco wordt gezocht in het Markkanaal. © Pix4Profs/Jan Stads

Zoektocht vermiste Sacco Tange waarschijnlijk verder in Markkanaal

OOSTERHOUT - De zoektocht naar de vermiste Sacco Tange gaat mogelijk verder in het Markkanaal. Waarschijnlijk gaat daar in een van de komende dagen een boot met sonarapparatuur te water.  Dat zegt woordvoerder Eric Passchier. Al houdt hij een slag om de arm: ,,Er wordt hierover nog naarstig overleg gevoerd.”

Het Markkanaal gaat dwars door het gebied waar afgelopen zondag al een grote zoekactie plaatsvond. Ruim 250 mensen kamden samen met de politie het Oosterhoutse buitengebied uit, het terrein waar de al ruim een week vermiste 53-jarige Tange vaak wandelde. De zoekactie leidde niet tot een resultaat. Daarom verlegt de politie nu de aandacht richting het kanaal tussen Breda en Oosterhout. ,,Dit is vooralsnog het meest logische. Je zoekt in stapjes”, zegt Passchier. ,,Het kan zijn dat we in meer wateren gaan zoeken.”

‘Dubbele dag‘

Bij de grote zoekactie gingen teams in linie door het uitgestrekte bosgebied. Startpunt was Den Hout. Onder meer Landgoed Oosterheide, de Vrachelse Heide en het Cadettenkamp werden aangedaan. Ook ten oosten van de A27 werd gezocht. Terugkijkend op zondag zegt Passchier: ,,Het was een dubbele dag. Enerzijds is het heel warm dat al die mensen zijn gekomen om ons te helpen, velen hebben zich spontaan aangemeld. Anderzijds heb je de familie geen uitsluitsel kunnen geven. Het blijft allemaal in het ongewisse, dat is heel erg.”

Sonar

Wanneer het onderzoek in het water precies begint, is onduidelijk. Volgens Passchier is de planning nog niet zeker. De boot wordt via land richting Markkanaal vervoerd en maakt gebruik van sonar, een techniek die vaker gebruikt wordt bij onderwateronderzoek. Zo zocht de politie afgelopen voorjaar op deze manier op de IJssel naar de vermiste Zutphenaar Nico Nijman. 

 1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

  Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.
 1. De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?
  PREMIUM

  De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?

  TILBURG - Tilburg is het epicentrum van de synthetische drugsproductie in Nederland. In de stad wonen genoeg mannen die het vuile werk willen opknappen. Maar wat voor mannen zijn dat, die met hun kop boven pruttelende en dampende ketels gaan hangen om speed en xtc te maken? Schatrijk worden ze er niet van en er zijn al genoeg ongelukken gebeurd om te weten dat het werk niet van gevaar ontbloot is: wie doet dat? Voor zijn afstudeerscriptie aan de Politieacademie ging de Tilburgse agent Teun op zoek naar het antwoord.
 2. Jumbo claimt tientallen miljoenen bij plaatsgenoot Sligro
  PREMIUM

  Jumbo claimt tientallen miljoenen bij plaatsge­noot Sligro

  VEGHEL/DEN BOSCH - De claim van Jumbo en Coop tegen Sligro Food Group rondom de overname van de supermarktketen EMTÉ bedraagt enkele 'tientallen miljoenen’ euro's. Dat bevestigt een woordvoerster van Jumbo aan Brabants Dagblad. Volgens het consortium Coop & Jumbo heeft plaatsgenoot Sligro een ‘onjuiste voorstelling’ van zaken gegeven. Sligro ontkent dit ten stelligste. In december volgt er een voorlopig getuigenverhoor op de rechtbank in Den Bosch.