Zwaar ongeluk met mobiel toilet op A17 is 'zwart gat' voor bestuurster: 'Ze kreeg dat ding vol in haar gezicht’

OUD GASTEL - De automobiliste die dinsdagochtend zwaargewond raakte nadat er een mobiele toilet op haar auto belandde, is buiten levensgevaar. Volgens een collega is ze aanspreekbaar en heeft ze verklaard dat ze zich niets kan herinneren van het ongeluk. ,,Het is voor haar één zwart gat.”

Het zware ongeluk gebeurde rond halftien op de A17 in de richting van Moerdijk. Een mobiel toilet waaide door nog onbekende oorzaak van een vrachtwagen. De bestuurster van de auto, een vrouw van in de vijftig, kon de dixi niet meer ontwijken en kreeg het gevaarte met een enorme knal op haar voorruit.

‘Onze klanten leven mee’

De vrouw, die bij een bloemenwinkel in Fijnaart werkt, raakte zwaargewond aan het hoofd en werd met spoed naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Dat gebeurde onder begeleiding van een trauma-arts, wat gebruikelijk is bij levensbedreigende situaties.

,,Ze heeft dat ding vol in haar gezicht gekregen”, vertelt een collega aan de telefoon. ,,In eerste instantie werd gevreesd voor ernstig hersenletsel, maar dat blijkt gelukkig mee te vallen.” Voorlopig moet het slachtoffer nog in het ziekenhuis blijven. Het is niet duidelijk of ze blijvend letsel aan de aanrijding overhoudt.

,,We zijn hier erg geschrokken van het nieuws, maar gelukkig worden we overladen met hele lieve berichten en steunbetuigingen. Onze klanten leven massaal mee.”

Volledig scherm
Vrouw zwaargewond nadat mobiel toilet op haar auto belandde © MaRic Media / Christian Traets