Overvolle glasbakken op het parkeerterrein voor de AH XL en Aldi in Tilburg.
Volledig scherm
Overvolle glasbakken op het parkeerterrein voor de AH XL en Aldi in Tilburg. © Ingezonden foto

Zwerfafval in Brabant: van bankstellen in het bos tot uitpuilende containers

KaartLege flessen naast de glasbak, pizzadozen in het park en zelfs een wasmachine in het bos. Op foto's van zwerfafval die jullie na onze oproep massaal instuurden, is te zien dat er veel rotzooi wordt achtergelaten tijdens de coronacrisis. Niet alleen netjes bij de containers, maar ook in de natuur.  Wij maakten een overzicht van al het zwerfafval in Brabant. 

 1. Dakloze Donny sliep in een tent en WhatsApp-fraudeurs trappen in eigen val: lees hier onze meest bijzondere verhalen terug
  PREMIUM
  Leestips

  Dakloze Donny sliep in een tent en Whats­App-frau­deurs trappen in eigen val: lees hier onze meest bijzondere verhalen terug

  De verslaggevers van het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN DeStem maken iedere dag talloze verhalen. Verhalen die mooi, uniek, ontroerend of simpelweg gewoon de moeite waard zijn om te lezen. In deze rubriek plaatsen wij iedere week een greep uit de meest bijzondere verhalen van de afgelopen tijd, zodat u nog een keer de kans krijgt om ze te lezen.
 2. Een miljoen bezoekers voor Dubai aan de Maas? ‘Echt niet’
  PREMIUM

  Een miljoen bezoekers voor Dubai aan de Maas? ‘Echt niet’

  BEERS/LINDEN - Vergeet Dubai aan de Maas. ,,Dat was een fout in onze communicatie”, erkent Chadli Hachani, marketing- en formulemanager van TopParken nu. ,,Dat hebben we vorig jaar veel te veel naar voren gebracht. Zo is ook een verkeerd beeld ontstaan in de regio Cuijk, waar we nog altijd een van onze mooiste vakantieparken willen bouwen. Maar de essentie staat nog steeds overeind.” ‘Geïnspireerd’, zoals ze het bij TopParken zeggen, door het palmeiland in het oliestaatje. ,,Maar we gaan dat hier dus niet nabouwen.”