Volledig scherm
stockadr auto snelheid racen straatrace inhalen © ThinkStock

121 nieuwe trajectcontroles in werking in Vlaanderen tegen de lente van 2020

Wie volgend jaar in België rijdt, moet er rekening mee houden dat op diverse plekken de snelheid wordt gecontroleerd. Op Vlaamse wegen treden in de lente van 2020 tientallen trajectcontroles in werking. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. 

,,De camera’s van 54 trajectcontroles zijn reeds geïnstalleerd, de plaatsing van 67 andere is nog aan de gang”,  zegt Veva Daniels, woordvoerster van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), tegen HLN.

(Tekst gaat verder onder het kaart met trajectcontroles)

Kaartje: (Geïnstalleerd (groen): volledig aangesloten en klaar voor gebruik. (55) / Installatie bezig (blauw): we zijn bezig op het terrein met voorbereidingen. (66) / In voorbereiding (geel): toekomstige locatie, nog niet bezig op het terrein. (25))

Efficiënt middel

Trajectcontroles worden als een efficiënt middel gezien om hardrijders aan te pakken of af te schrikken. Bij gewone flitspalen kunnen automobilisten op het laatste moment afremmen om zo een bekeuring te ontlopen. 

,,Uit een wetenschappelijke evaluatie van de 7 kilometer lange trajectcontrole op de E40 tussen Wetteren en Erpe-Mere bleek dat de snelheid op het traject daalde met gemiddeld 5 kilometer per uur ten opzichte van de situatie voordien. Het aantal overtreders en zware overtreders daalde respectievelijk met gemiddeld 71 procent en 85 procent", aldus Het Laatste Nieuws.

  1. Schrijfactie Amnesty International in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’
    PREMIUM

    Schrijfac­tie Amnesty Internatio­nal in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’

    BREDA - ,,Het zijn jongeren met nog te verwezenlijken dromen.” De Bredase Odile denkt lang na. Kijkt naar de foto’s en de verhalen van de Wit-Rus Emil Ostrovko (17) en de Soedanees Magai Matiop Ngong (15). ,,En wat hebben ze nou gedaan? Je zou zo graag alle onrecht uit de wereld willen helpen. Wat was hun intentie? Mensen mogen fouten maken, ze moeten de kans krijgen om het recht te zetten.”