Volledig scherm
Het plan Prinsenrijck met 36 appartementen aan de Vijverstraat in Prinsenbeek © Maas-Jacobs

28 appartementen op plek school Prinsenbeek in de verkoop

PRINSENBEEK - De verkoop van 28 koopappartementen aan de Vijverstraat in Prinsenbeek gaat op woensdag 24 april van start. Belangstellenden kunnen die dag van 17.00 tot 19.00 uur terecht in de aula van het voormalige Michaël College aan de Vijverstraat 1 om zich in te schrijven.

Op de locatie van het Michaël College verrijst straks het plan Prinsenrijck, dat naast 28 koopappartementen ook acht huurappartementen telt. Die woningen gaan vanaf 279.000 euro vrij op naam. Over de huurprijs is nog niets bekend.

Het nieuwe wooncomplex bestaat uit twee aaneengesloten delen. Het blok parallel aan de Haverdijk bestaat uit vier bouwlagen en dat aan de Vijverstraat uit drie. De entree van het nieuwe wooncomplex komt te liggen aan de Vijverstraat. Maas-Jacobs is ontwikkelaar van het project.

Bij het bouwplan in Prinsenbeek zullen in totaal 47 parkeerplaatsen worden gerealiseerd, waardoor aan de geldende parkeernormering wordt voldaan.

Het schoolgebouw aan de Vijverstraat 1 staat sinds het vertrek van het Michaël College naar de Emerweg in Breda begin 2017 deels leeg. Het was eigendom van ROC West-Brabant.