8 leerlingen overleden in 10 jaar tijd: hoeveel leed kan een school verdragen?

‘Gelukkig zijn er dit keer in de vakantie alleen maar leuke dingen gebeurd’, zijn de woorden waarmee rector Gijs van Wijlen van het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda zijn docenten op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verwelkomt. Een paar uur later slaat het noodlot opnieuw keihard toe. 

Een leerling van zijn school wordt doodgestoken. Wéér een scholier van het OLV.  In de vijf jaar dat Van Wijlen (62) rector is op de middelbare school, overlijden er vijf leerlingen. Een bizar aantal. Wat doet dat met zo'n school, de leerlingen, docenten, de rector? ,,Natuurlijk heb ik gehuild, maar dat heeft niemand gezien.‘’

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.