Volledig scherm
De drie ABG-gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. © ABG

ABG-gemeenten willen samenwerking voortzetten

BAARLE-NASSAU - De colleges van Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen hebben alle vertrouwen in de ambtelijke ABG-organisatie. Ze willen de samenwerking tot minimaal eind 2026 voortzetten.

Dat blijkt uit een bestuurlijk convenant ‘Samen voor een sterkere ABG-samenwerking’ dat de colleges hebben voorbereid. Zij vragen de drie gemeenteraden om het convenant vast te stellen, ‘dat de ABG-organisatie de gelegenheid biedt om de dienstverlening aan de drie gemeentebesturen en inwoners verder te ontwikkelen.’

Duidelijke kwaliteitsverbetering

“De ABG-organisatie bestaat nu vier jaar. Zeker in het begin waren er veel zorgen, maar inmiddels is er een duidelijke kwaliteitsverbetering van de dienstverlening voor onze inwoners zichtbaar. Met deze organisatie zijn we tevens in staat om de extra taken die het Rijk heeft overgedragen goed uit te voeren. Dat hadden de drie gemeenten nooit alleen gekund”, aldus ABG-bestuursvoorzitter Marjon de Hoon-Veelenturf.

In het convenant is opgenomen dat de drie colleges in 2023 een toekomstperspectief op de periode na 31 december 2026 voorstellen aan de drie gemeenteraden.