Kelly Beckers
Volledig scherm
Kelly Beckers © Privé

Actie voor zieke Kelly (22) uit Breda: speciale bus voor elektrische rolstoel

BREDA - De 22-jarige Kelly Beckers uit Breda is al haar hele leven ziek. Op haar tiende werd zij gediagnosticeerd met de ziekte CIIP.  Door alle complicaties is Kelly steeds meer afhankelijk geworden van een elektrische rolstoel. Haar vrienden startten een actie op om voor Kelly een speciale bus te kopen. Want zonder die bus, kan Kelly bijna nergens heen.

De ziekte CIIP houdt voor Kelly in dat haar spijsverteringsstelsel niet meer functioneert. Kelly heeft al vijf jaar niet meer gegeten, maar krijgt voedingsstoffen binnen via een infuus. Door de vele operaties en complicaties, waaronder twee stoma's, voeding via aders en pijnbestrijding via een morfinepomp, is de 22-jarige Kelly genoodzaakt om een elektrische rolstoel te gebruiken.

Kelly staat volgens haar vrienden nog steeds onwijs positief in het leven. ,,Net als alle andere 22-jarigen wil Kelly naar buiten. Daarom willen wij een aangepaste bus aanschaffen voor Kelly. Zo kan zij haar elektrische rolstoel makkelijker meenemen", aldus Drik Goossens, een van Kelly's vrienden.

Met de doneeractie willen de vrienden Kelly 45.000 euro ophalen.