Volledig scherm
© Getty Images

Agenten geslagen en bedreigd in Breda en Chaam: ‘Over die grens gaan, accepteren wij niet’

BREDA/CHAAM - Agenten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag geslagen en bedreigd. In Chaam werd een vrouwelijke agent bedreigd terwijl ze een andere vrouw hielp op straat en in het cellencomplex in Breda werd een agent geslagen door een 43-jarige verdachte.

Rond 02.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een vrouw die mogelijk onwel was geworden aan de Dorpsstraat in Chaam. Omstanders hadden de hulpdiensten gealarmeerd omdat ze zich zorgen maakten, aangezien een vrouw daar op de grond lag. Toen de politie kwam zat de vrouw inmiddels op een stoel. Een man die bij haar was kon zich niet gedragen. Omstanders probeerden hem in bedwang te houden, hij werd echter pas rustig nadat agenten hem hadden geboeid.

Schelden met ziektes

Nadat de vrouw door het ambulancepersoneel was gecontroleerd werden de handboeien bij de man verwijderd en werd hij opnieuw agressief. Hij uitte bedreigingen en schold met verschillende ziektes. Hierop is de 50-jarige man uit Rotterdam aangehouden. 

De vrouw, die eerder op de avond nog op de grond lag, probeerde de aanhouding te belemmeren. Ondanks dat agenten de vrouw verzochten naar huis te gaan bleef ze schelden en is ook zij, een 41-jarige Rotterdamse, aangehouden.

Cellencomplex

Eerder op de avond was het ook al raak in het arrestantencomplex aan de Mijkenbroek in Breda. Een 43-jarige verdachte uit Raamsdonk weigerde zijn cel in te gaan. Hij verzette zich hevig en sloeg een agent.

‘Onacceptabel’

De politie neemt de zaken hoog op. ,,Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet", aldus de politie. De agenten hebben aangifte gedaan. ,,Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie.”