Volledig scherm
PREMIUM
De Koninklijke Militaire Academie in Breda heeft de afgelopen jaren een discutabele reputatie opgebouwd als het gaat om ongewenst seksueel gedrag en treiterijen. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Al tien jaar rinkelen de alarmbellen bij de KMA in Breda, maar steeds blijft het misgaan

BREDA - Seksueel ongewenst gedrag, treiteren, een angstcultuur. De opleidingen van de KMA in Breda kampen met structurele misstanden, blijkt al in 2010 uit een onderzoek van de militaire vakbond. Vier jaar later volgt uit intern onderzoek dezelfde conclusie. En ongetwijfeld klinkt hetzelfde geluid na het recent ingestelde onderzoek, waarvan voor de zomer de resultaten komen. De defensieopleiding lijkt weinig te leren van het verleden.

De Koninklijke Militaire Academie in Breda heeft de afgelopen jaren een discutabele reputatie opgebouwd als het gaat om ongewenst seksueel gedrag en treiterijen. Maandag bracht De Telegraaf de zoveelste misstand aan het licht. Een pelotonscommandant zou relaties hebben gehad, soms gelijktijdig, met vijf vrouwelijke officieren in opleiding. Een incident? Daar lijkt het niet op.