Volledig scherm
De locatie waar het schoolgebouw staat, dat mogelijk plaats maakt voor appartementen © Google

Appartementen op Kellebeek-locatie in Breda-Noord

BREDA - Aan de Zomergemstraat in Breda-Noord komt mogelijk een complex met 21 koopappartementen. Het betreft de locatie waar nu nog een schoolgebouw staat van het Kellebeek College.

De locatie (eigendom van de gemeente Breda) wordt in principe verkocht aan projectontwikkelaar Maas-Jacobs. Daar zit wel nog een voorbehoud aan. De koop gaat alleen door als het bestemmingsplan gewijzigd kan worden en Maas-Jacobs er ook daadwerkelijk woningen mag bouwen.

De gemeente wil in principe meewerken aan de bestemmingsplanwijziging, blijkt uit een besluit van het college van B&W. De appartementen die Maas-Jacobs wil bouwen, vallen in de middeldure koopcategorie. Die is nu ondervertegenwoordigd in de wijk, waar bijna de helft van de woningen in de sociale klasse (veelal huur) valt.

In het plan krijgt het complex een hoogte van drie bouwlagen, wat aansluit bij de bebouwing ten westen en ten noorden van de locatie.

Als Maas-Jacobs er gaat bouwen, gebeurt dat pas over enkele jaren. Voorlopig kan het Kellebeek College er nog blijven op basis van het lopende huurcontract. Uiteindelijk wordt de school gesloopt.