Automobilist (32) meerdere keren gestoken op Ettensebaan in Breda, slachtoffer en verdachte (21) kennen elkaar

videoBREDA - Onder het snelwegviaduct op de Ettensebaan in Breda is zondagmiddag rond 14.30 uur een man neergestoken. Het gaat om een 32-jarige man uit Oudenbosch. Hij heeft drie steekwonden en is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Vrij snel na het incident werd een verdachte opgepakt, een 21-jarige Bredanaar. 

Naar zondagavond bekend is geworden, blijken de verdachte en het slachtoffer bekenden van elkaar. Aanleiding voor de steekpartij is waarschijnlijk een oude ruzie, zo denkt de politie. 

De dader en het slachtoffer reden met auto's over de Ettensebaan in de richting van het centrum, vlakbij de Ikea. Het slachtoffer zat in een Audi met Engels kenteken. Onder het viaduct stopten ze en ging het mis. Een getuige zette ook zijn auto aan de kant, toen hij zag hoe de twee op straat aan het vechten waren. Even later stapte de dader weer in, en liet hij het slachtoffer met drie steekwonden achter.

De dader vluchtte per auto. Op de hoek van de Ettensebaan en de Tuinzigtlaan, anderhalve kilometer van de plaats van de steekpartij,  is vlak daarna een Peugeot klemgereden door politiewagens. De man daarin is gearresteerd. Hij voldeed op een paar punten aan het signalement dat getuigen gaven en wordt gezien als de verdachte. 

Zwaargewond

Het slachtoffer is zwaargewond. Hij is meerdere keren gestoken. Er landde onder meer een traumahelikopter. De arts daaruit is samen met het slachtoffer met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

De recherche doet onderzoek. Er waren veel getuigen, die de politie van informatie kunnen voorzien. De Ettensebaan is daarvoor in de richting van het centrum afgesloten. Aan de andere kant reed het verkeer wel gewoon door. Zeven automobilisten probeerden al rijdend de situatie onder het viaduct te filmen. Zij hebben een boete gekregen. 

Tweede incident

Het is het tweede steekincident in de stad, dit weekend. Vrijdagnacht werd in Breda een 28-jarige Bredanaar neergestoken in het centrum. Hij overleed in de loop van de dag aan zijn verwondingen. Over dit incident is ook zondagmiddag nog altijd weinig bekend. De politie heeft nog niets over de aanleiding naar buiten gebracht. 

‘Te veel mensen met steekwapens’

,,Dan krijg je zo’n telefoontje van de politie en dan denk je ‘godverdomme, alweer... Wat is hier aan de hand?’. Paul Depla is goed ziek van de tweede steekpartij dit weekend in zijn gemeente. ,,De zaken op zich hebben niets met elkaar te maken, maar hoeveel mensen lopen er met steekwapens rond? Dat is toch te gek voor woorden. Onacceptabel dit, een tweede steekpartij. Ook al is het op heel verschillende plekken. Het is tragisch, ieder incident is er een te veel.” 

Depla: ,,Het is nu alle hens aan dek. Dit geeft Breda een bedenkelijke reputatie, al zeg ik meteen dat de gevolgen voor de betrokken mensen mij meer raken dan het imago van de stad. Maar dit kan niet, dit mag niet, dit wil je niet. We moeten uitzoeken hoe Breda zich op dit terrein verhoudt tot andere gemeenten, we liggen niet op een eiland. Hoe pakken andere steden dit aan? Maar hier zijn hoe dan ook te veel steekpartijen. We doen er alles aan om dit soort zaken te voorkomen, maar inwoners en bezoekers in Breda moeten zich hier veilig voelen.” 

De burgemeester uit zich gefrustreerd en kwaad: ,,Wat is dat toch, dat we in Nederland kennelijk niet van elkaar af kunnen blijven? Voor Breda geldt: dit is een slecht weekend. Slecht voor de mensen, slecht voor de stad. De incidenten zijn veel te ernstig en er zijn er te veel dicht op elkaar.”

Volledig scherm
De recherche doet onderzoek op de plaats van de steekpartij aan de Ettensebaan. © MaRicMedia / Tom van der Put
Volledig scherm
De verdachte reed in een grijze Peugeot en werd niet ver van de plaats van de steekpartij klemgereden. © MaRicMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
De plaats waar de steekpartij heeft plaatsgevonden, onder het viaduct op de Ettensebaan. © MaRicMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
De politie reed op de Ettensebaan een verdachte klem van de steekpartij. © Joost Klaverdijk
Volledig scherm
De politie reed een auto klem op de Ettensebaan. © Joost Klaverdijk
Volledig scherm
De politie reed een auto klem op de Ettensebaan. © Joost Klaverdijk
Volledig scherm
De plaats waar de steekpartij heeft plaatsgevonden, onder het viaduct op de Ettensebaan. © MaRicMedia / Perry Roovers