Baarle-Nassau viert rust door nieuwe randweg met portie herrie

VideoBAARLE-NASSAU - Baarle-Nassau en Baarle-Hertog waren dit weekend in absolute feeststemming. Na decennia van overleg en uitstel is vrijdag eindelijk de nieuwe rondweg langs de gemeenten geopend, waardoor de relatieve rust in beide kernen terug kan keren. 

Een van de hoogtepunten van de festiviteiten vond zaterdagmiddag plaats op het terrein van drukkerij De Jong. Met rust had het niets te maken, want Cesar Zuiderwijk gaf op een podium een drumclinic voor tientallen collega-drummers. 

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.