Volledig scherm
Prins Kaaff de Vierenvijftigste van Boemeldonck. © BAK van Boemeldonck

BAK-avonden in Boemeldonck blijven razend populair

PRINSENBEEK - De BAK-avonden in Prinsenbeek, pardon: Boemeldonck, zijn al bijna 5 x 11 jaar razend populair. 

Toegegeven, een jaar of tien geleden leek er een kleine teruggang te zijn waarna besloten is om het aantal avonden terug te brengen van zes naar vijf, maar inmiddels wordt er binnen de organisatie alweer gekeken naar de haalbaarheid om die zesde avond terug te laten komen.

Vrijdag en zaterdag vonden de eerste twee avonden vol sketches, muziek en bak-praters plaats. Bij de première op vrijdag verwelkomde Prins Kaaff de Vierenvijftigste de bezoekers met egards én een glaasje prosecco.

 Bier gebroederlijk delen 

Op zaterdagavond verdwenen de rijen stoelen om plaats te maken voor de zogenoemde 'lange-tafelopstelling' die het publiek de mogelijkheid biedt om in groepen bij elkaar te zitten. Dit maakt het meteen ook een stuk makkelijker om het bier, veelal in kannen van 1,5 liter geserveerd, gebroederlijk te delen.

Quote

Het val nóóit tegen

Evelyn Roelands, CV De Batabieren

,,De hoofdmoot van een BAK-avond is lachen", legt Toine Kleemans uit. Hij monitort vanuit de zaal de regie. ,,Maar er zitten ook elk jaar wat serieuzere stukjes tussen." 

Zo bestaat de openingsact dit jaar uit een gecombineerd optreden van Roos Pollé op viool en dansstudio Jump. Ons publiek varieert in leeftijd van 16 tot 80 jaar", zegt Kleemans. ,,Dus we proberen voor elk iets wils te bieden. En allemaal met Beekse artiesten natuurlijk." 

Gabber-ode aan bouwclubs

Hij noemt de meiden van Six Steps als sprekend voorbeeld. De meiden brengen dansend een gabber-ode aan de carnavalswagensbouwclubs. Ze worden op het podium afgelost door een ander mooi voorbeeld waaruit blijkt dat investeren in de jeugd daadwerkelijk de toekomst heeft. 

Fleur Brokken leerde de kunst van het sauwelen als Brak-prater bij BRAK-zittingen voor de jeugd. Haar act als BAK-prater op een metershoge ladder doet het deze avond erg goed. ,,Carnaval en verbroedering", daar draaien de BAK-avonden op, meent Evelyn Roelands. Al veertig jaar schuift Roelands samen met de rest van CV De Batabieren aan bij de opwarmavonden naar carnaval toe. ,,Het val nóóit tegen", zegt ze. ,,Ik zou geen een jaar willen missen.