Loek van Deventer (85) uit Beek wacht al sinds september 2019 op een herkeuring voor zijn rijbewijs. Door de lange wachtlijst bij het CBR heeft hij een tijdelijk rijbewijs gekregen. Met dit tijdelijke rijbewijs mag hij echter niet in Duitsland, en ook niet in België rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Loek van Deventer (85) uit Beek wacht al sinds september 2019 op een herkeuring voor zijn rijbewijs. Door de lange wachtlijst bij het CBR heeft hij een tijdelijk rijbewijs gekregen. Met dit tijdelijke rijbewijs mag hij echter niet in Duitsland, en ook niet in België rijden. © Paul Rapp

'Belachelijke situatie' door vertragingen CBR: 75-plusser mag niet naar zieke dochter in België

BAARLE-NASSAU - ,,Het is belachelijk dat 75-plussers uit de Brabantse grensgemeenten niet over de Belgische weg mogen rijden door enorme achterstanden bij het CBR”, zegt ouderen belangenvereniging KBO-Brabant. Omdat 85.000 rijbewijzen op de wachtlijsten staan voor een herkeuring kan een bestuurder (80) uit Baarle-Nassau niet legaal bij zijn doktersafspraak in Breda komen. En een mantelzorger (75) uit Valkenswaard mag zijn gehandicapte dochter niet met de auto opzoeken in België.