Ferd Grapperhaus (rechts), minister van Justitie en Veiligheid, en zijn Belgische collega Pieter de Crem, minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken nemen afscheid na een overleg in het gemeentehuis tussen Nederland en België over de maatregelen in de grensstreek die de verspreiding van het coronavirus moeten tegen gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Ferd Grapperhaus (rechts), minister van Justitie en Veiligheid, en zijn Belgische collega Pieter de Crem, minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken nemen afscheid na een overleg in het gemeentehuis tussen Nederland en België over de maatregelen in de grensstreek die de verspreiding van het coronavirus moeten tegen gaan. © ANP/Robin van Lonkhuijsen

België gooit grenzen niet meer op slot bij eventuele nieuwe corona-uitbraak

BAARLE-NASSAU - Bij een volgende corona-uitbraak zal de Belgische regering de grenzen niet meer op slot gooien zoals afgelopen maanden is gebeurd. Ook wordt het overleg tussen Nederlandse en Belgische overheden geïntensiveerd om ervoor te zorgen dat de verschillen in aanpak van het coronavirus tot minder nadelige gevolgen voor mensen in de grensstreek leiden.