Volledig scherm
PREMIUM
In december 2016 opende wethouder Boaz de zogenoemde koningssteiger in de singel bij het Valkenberg. © Edwin Wiekens

Beloofde nieuwe steigers in Bredase singels blijven uit

BREDA - Vier jaar nadat de gemeenteraad er mee instemde om 500.000 euro uit te trekken voor de aanleg van vijf nieuwe steigers in de Bredase singels en de Mark, is pas één steiger aangelegd. Het ziet er ook niet naar uit dat op korte termijn nieuwe aanlegplaatsen gerealiseerd worden.

Breda heeft de afgelopen jaren flink ingezet op stimulering van de watersport. In 2014/2015 zijn in de haven en aan de Prinsenkade passantensteigers geplaatst voor mensen die er een nacht met hun boot willen liggen. In 2017/18 zijn de ligplaatsen voor bootjes van particulieren in de singels vernieuwd en uitgebreid van 250 naar 300 (terwijl er nog 380 mensen op de wachtlijst staan). Ondertussen is de commerciëlere verhuur van bootjes flink toegenomen en dat geldt ook voor de rondvaarten.

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.