Volledig scherm
PREMIUM
Domino’s Pizza kent zijn oorsprong in Breda. De keten telt inmiddels vier vestigingen in Breda. Dit filiaal aan de Generaal Maczekstraat, een beeld uit 1996, bestaat inmiddels niet meer. © Johan van Gurp

Bezorgpizza met Bredase bodem: Domino's begon 30 jaar geleden aan de Haagdijk

BREDA - Pizza bestellen? Dat kon dertig jaar geleden nog helemaal niet. Totdat de eerste Nederlandse vestiging van Domino's Pizza opende. Aan de Haagdijk in Breda.

Het is eigenlijk dankzij de Bredase hockeyvereniging Push dat Domino's Pizza voet aan de grond kreeg in Nederland. Pasen 1989, de hockeyers bestellen 25 pizza's bij het bezorgrestaurant aan de Haagdijk. De zaak is dan pas een paar maanden open, maar echt lekker loopt het niet. Niet heel vreemd, het is de allereerste in zijn soort in Nederland. Ondernemer Eduard Swagemakers kan wel een klapper gebruiken. Vooral omdat die eerste maanden om de haverklap zijn brommers worden gestolen en de zaak met regelmaat wordt overvallen. De eerste maandomzet, de foto's van de opening? Allemaal gejat.

  1. Kerk afgeladen vol leutvierders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    Kerk afgeladen vol leutvier­ders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    BREDA - Dagjesmensen die - al dan niet geïnspireerd door het tv-programma 'Hier zijn de Van Rossems - die afgelopen zondag een bezoekje aan de Grote Kerk planden, staat bij binnenkomst een bijzondere verrassing te wachten. Vol ongeloof zien ze de kerk afgeladen vol zitten met leutvierders. Sommige bezoekers draaien meteen weer om, anderen blijven staan kijken en maken met hun telefoon foto's en filmpjes voor het thuisfront. De Oeledienst, de jaarlijkse carnavaleske kerkdienst in het Kielegat blijft een bijzonder fenomeen.