Volledig scherm
Het pand waar Loetje in Breda gevestigd wordt © Google

Biefstukrestaurant Loetje maakt met rebus opening in Breda bekend: 25 oktober

BREDA - Nadat vorig jaar zomer al naar buiten kwam dat biefstukketen Loetje naar Breda komt, is nu eindelijk bekend wanneer het restaurant daadwerkelijk van start gaat. Uit een rebus op de Facebook-pagina van Loetje is op te maken dat 25 oktober de openingsdatum is.   

Loetje komt in het pand aan de Dr. Batenburglaan waar 55 jaar het befaamde restaurant Mirabelle heeft gezeten. Het afgelopen jaar is Loetje bezig geweest met een verbouwing. 

Loetje vindt zijn oorsprong in Amsterdam waar Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer samen met zijn vrouw in de Johannes Vermeerstraat in 1977 een biljartcafé en restaurant begon. Als snel werden de biefstukken van Loetje een begrip. In 1995 gaf hij het stokje over aan zijn zoon.

In 2006 werd een tweede Loetje geopend in Ouderkerk aan de Amstel. Daarna ging het snel en groeide Loetje uit tot een waar imperium waarbij de biefstukken nog steeds centraal staan. Inmiddels zijn er zo’n twintig  ‘Loetjes’ door heel het land.

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.