Het pand waar Loetje in Breda gevestigd wordt
Volledig scherm
Het pand waar Loetje in Breda gevestigd wordt © Google

Biefstukrestaurant Loetje maakt met rebus opening in Breda bekend: 25 oktober

BREDA - Nadat vorig jaar zomer al naar buiten kwam dat biefstukketen Loetje naar Breda komt, is nu eindelijk bekend wanneer het restaurant daadwerkelijk van start gaat. Uit een rebus op de Facebook-pagina van Loetje is op te maken dat 25 oktober de openingsdatum is.   

Loetje komt in het pand aan de Dr. Batenburglaan waar 55 jaar het befaamde restaurant Mirabelle heeft gezeten. Het afgelopen jaar is Loetje bezig geweest met een verbouwing. 

Loetje vindt zijn oorsprong in Amsterdam waar Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer samen met zijn vrouw in de Johannes Vermeerstraat in 1977 een biljartcafé en restaurant begon. Al snel werden de biefstukken van Loetje een begrip. In 1995 gaf hij het stokje over aan zijn zoon.

In 2006 werd een tweede Loetje geopend in Ouderkerk aan de Amstel. Daarna ging het snel en groeide Loetje uit tot een waar imperium waarbij de biefstukken nog steeds centraal staan. Inmiddels zijn er zo’n twintig  ‘Loetjes’ door heel het land.

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.