Volledig scherm
PREMIUM
Bas Schampers (l) en Sjors de Jongh zijn beiden biersommelier. © Pix4Profs/René Schotanus

Bier proeven is een kwestie van trainen

BREDA - Met de sterk toegenomen populariteit van speciaal bier, neemt ook het aantal officiële biersommeliers toe in Nederland. 

In Breda wordt zondagmiddag het Beyerd Bierfestival gehouden. Wie bij de verschillende stands van regionale brouwerijen serieus verschillende biertjes wil proeven, moet eigenlijk tussendoor water drinken. “En regelmatig iets eten”, zegt Sjors de Jongh. Dan komen de bieren het beste tot hun recht. Nog een tip: start vooral niet met een zware Russian Imperial Stout. “Begin licht met subtiele smaken en bouw het op naar meer complexe bieren”, aldus Bas Schampers.

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM
    video

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.