Volledig scherm
© Pix4Profs/ Ramon Mangold

Bier tóch duurder met carnaval in Breda: geen 2,60 maar 2,70 euro per leutpenning

BREDA – Het bier wordt tóch duurder tijdens carnaval 2020 in Ut Kielegat. De leutpenningen blijven geen 2,60 euro, net zoveel als vorig jaar, maar gaan per stuk 2,70 euro kosten. Dat opmerkelijke bericht meldt de stichting Bevordering Bredase Carnaval (BBC) vrijdag.

Gisteren nog meldde BBC dat het tarief per penning gelijk zou blijven. Maar op dringend verzoek van het merendeel van de circa 65 horeca-ondernemers die meedoen met de penning, komt er nu toch een dubbeltje bovenop de prijs.

“Eind 2018 hebben we met de zaken overleg gehad en besloten de prijs voor carnaval 2019 op te hogen van 2,50 tot 2,60 euro”, zegt Ton Overeem namens BBC. “Uitgesproken is toen dat die prijs twee jaar gehandhaafd zou worden. Wegens hogere personeels- en grondstofkosten en hogere kosten bij de brouwerijen wilden de meeste deelnemers toch een extra verhoging.”

Quote

Wegens hogere personeels en grondstof­kos­ten en hogere kosten bij de brouwerij­en wilden de meeste deelnemers toch een extra verhoging.

Ton Overeem, Bevordering Bredase Carnaval
Volledig scherm
De leutpenning van 2018. © BBC

Voor de buitenwacht komt het wellicht wat knullig over om de eerste mededeling aan te moeten passen. “Maar de publieke opinie is geen reden dit niet door te voeren. Wij denken dat de meeste mensen voor dat ene dubbeltje geen biertje zullen laten staan”, aldus Overeem.

Met de penning kan bij zo’n 65 horecazaken in het centrum van Breda worden betaald. Bij een aantal kun je naast bier ook friet met de penningen betalen. De zaken die meedoen met de leutpenning zijn te herkennen aan de poster.

Carnaval wordt dit jaar gevierd van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari.