Volledig scherm
PREMIUM
Verzorgster Lieveke laat Noah (l) en Levi uit Bergen op Zoom van heel dichtbij kennismaken met een slang. © Pix4Profs-Ron Magielse

Bij dierentuin De Aarde in Breda draait alles om reptielen

toerist in eigen stadBREDA - Breda barst van de activiteiten voor toeristen. Bredanaars doen daar vaak niet aan mee. Deze zomer gaan onze verslaggevers op pad als ‘toerist in eigen stad’. Vandaag: een bezoek aan Reptielenhuis De Aarde.

Een neushoornleguaan. De kroonbasilisk alias Jezus Christus hagedis. Dwergkaaimannen. Vader en dochter netpython. Een Argentijnse teju, grote Afrikaanse landschildpadden, varanen in verschillende soorten en maten. Deze prachtdieren en nog veel meer lopen rond in de enige dierentuin, die Breda naar verluidt ooit gekend heeft: Reptielenhuis De Aarde.

  1. Schrijfactie Amnesty International in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’
    PREMIUM

    Schrijfac­tie Amnesty Internatio­nal in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’

    BREDA - ,,Het zijn jongeren met nog te verwezenlijken dromen.” De Bredase Odile denkt lang na. Kijkt naar de foto’s en de verhalen van de Wit-Rus Emil Ostrovko (17) en de Soedanees Magai Matiop Ngong (15). ,,En wat hebben ze nou gedaan? Je zou zo graag alle onrecht uit de wereld willen helpen. Wat was hun intentie? Mensen mogen fouten maken, ze moeten de kans krijgen om het recht te zetten.”