Volledig scherm
PREMIUM
Verzorgster Lieveke laat Noah (l) en Levi uit Bergen op Zoom van heel dichtbij kennismaken met een slang. © Pix4Profs-Ron Magielse

Bij dierentuin De Aarde in Breda draait alles om reptielen

toerist in eigen stadBREDA - Breda barst van de activiteiten voor toeristen. Bredanaars doen daar vaak niet aan mee. Deze zomer gaan onze verslaggevers op pad als ‘toerist in eigen stad’. Vandaag: een bezoek aan Reptielenhuis De Aarde.

Een neushoornleguaan. De kroonbasilisk alias Jezus Christus hagedis. Dwergkaaimannen. Vader en dochter netpython. Een Argentijnse teju, grote Afrikaanse landschildpadden, varanen in verschillende soorten en maten. Deze prachtdieren en nog veel meer lopen rond in de enige dierentuin, die Breda naar verluidt ooit gekend heeft: Reptielenhuis De Aarde.

 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.