Volledig scherm
Bløf staat vrijdag 5 juli op het podium van Breda Live. In 2016 traden ze ook al op tijdens het feest (foto). © Ramon Mangold/ Pix4Profs

Bløf en Afrojack eerste namen Breda Live

BREDA - Bløf en Afrojack treden op tijdens de elfde editie van Breda Live, op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli. Het zijn de eerste bevestigde namen voor het tweedaagse evenement op het Chasséveld, volgende week volgt de complete line-up.

De Zeeuwse band komt voor de tweede maal naar Breda Live (eerder in 2016), en is volgens de organisatie bezig aan een ware ‘revival’. ,,Bløf spreekt weer een jong publiek aan dankzij recente hits”, doelt Dirk Malschaert van BOD Events onder meer op de nummer 1-hit ‘Zoutelande’ die de band vorig jaar scoorde. ,,Komend jaar treden de heren niet veel, maar ze komen dus wél naar Breda.” Bløf staat vrijdag op het programma.

Afrojack sluit zaterdag het feest af. De nummer 8-dj van de wereld, volgens de gerenommeerde DJ Mag Top 100, stond al langer op het wensenlijstje van de organisatie. ,,Behoeft verder weinig introductie”, toont Malschaert zich content met de afsluiter. 

Vernieuwen en verrassen

Over de verdere invulling van het evenement laat de organisatie nog niets los. Verbeterpunten ten opzichte van de jubileumeditie afgelopen jaar? ,,Tja", denkt Magchiel Koekkoek van BOD Events hardop. ,,Het was een topeditie. Je wilt altijd dat het elk jaar weer beter is. Maar nu liep alles goed, we zijn heel tevreden. Wel hebben we een boel plannen om het publiek wat nieuws voor te schotelen, om te vernieuwen en te verrassen.”

Het is nu al mogelijk je te registreren voor de voorverkoop van kaarten voor Breda Live. Dat kan tot vrijdag 25 januari via bredalive.nl/preregistratie. Op die dag krijgen inschrijvers toegang tot de ticketshop, waar maximaal vier weekendkaarten per persoon te koop zijn. Op vrijdag 1 februari volgt de reguliere kaartverkoop.

Volledig scherm
Afrojack sluit zaterdag 6 juli Breda Live af. © ANP Kippa
  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’