Volledig scherm
De toekomstige bewoners van het appartementencomplex poseren na de onthulling voor het bouwbord. © Ine Kleemans

Bouw CPO-huizen Prinsenbeek van start

Na vier jaar van voorbereidingen is de bouw van het CPO-appartementencomplex in de Vijverstraat in Prinsenbeek nu officieel van start. Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners onthulde wethouder Daan Quaars (Bouwen en wonen) gistermiddag het bouwbord op de plek waar eerder Museum De Rijf stond.

Hier komt een gebouw met veertien appartementen, met twee met elkaar verbonden vleugels van vier bouwlagen. De appartementen gaan variëren in oppervlakten van 90 tot 140 vierkante meter.

De toekomstige bewoners zijn tussen de 55 tot 90 jaar.

Voorzitter Paul Fokkema van CPO Senioren Appartementen Prinsenbeek (CPO SAP) blikte terug op het lange traject van dit eerste appartementencomplex dat in Breda in collectief particulier opdrachtgeverschap, zonder projectontwikkelaar, zal worden gebouwd.

Ongeduldig

Dat startte met een idee in 2014 en is klaar als de bewoners er volgend jaar Kerstmis wonen.

,,We zijn erg blij en trots dat het ons gelukt is tot nu toe. Toch heeft het voor ons gevoel langer geduurd dan gehoopt. Bestaande procedures blijken niet te zijn opgesteld voor ongeduldige en zeer gedreven senioren.''

Volgens Daan Quaars maakt dit project duidelijk dat 'het dan wel niet mogelijk is om de toekomst te voorspellen, maar wel om zich de toekomst voor te stellen'. Zoals de initiatiefnemers dat indertijd hebben gedaan.

 1. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.
 2. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.