Volledig scherm
De toekomstige bewoners van het appartementencomplex poseren na de onthulling voor het bouwbord. © Ine Kleemans

Bouw CPO-huizen Prinsenbeek van start

Na vier jaar van voorbereidingen is de bouw van het CPO-appartementencomplex in de Vijverstraat in Prinsenbeek nu officieel van start. Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners onthulde wethouder Daan Quaars (Bouwen en wonen) gistermiddag het bouwbord op de plek waar eerder Museum De Rijf stond.

Hier komt een gebouw met veertien appartementen, met twee met elkaar verbonden vleugels van vier bouwlagen. De appartementen gaan variëren in oppervlakten van 90 tot 140 vierkante meter.

De toekomstige bewoners zijn tussen de 55 tot 90 jaar.

Voorzitter Paul Fokkema van CPO Senioren Appartementen Prinsenbeek (CPO SAP) blikte terug op het lange traject van dit eerste appartementencomplex dat in Breda in collectief particulier opdrachtgeverschap, zonder projectontwikkelaar, zal worden gebouwd.

Ongeduldig

Dat startte met een idee in 2014 en is klaar als de bewoners er volgend jaar Kerstmis wonen.

,,We zijn erg blij en trots dat het ons gelukt is tot nu toe. Toch heeft het voor ons gevoel langer geduurd dan gehoopt. Bestaande procedures blijken niet te zijn opgesteld voor ongeduldige en zeer gedreven senioren.''

Volgens Daan Quaars maakt dit project duidelijk dat 'het dan wel niet mogelijk is om de toekomst te voorspellen, maar wel om zich de toekomst voor te stellen'. Zoals de initiatiefnemers dat indertijd hebben gedaan.

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.