Volledig scherm
Het oude ontwerp van het GR8-hotel in Breda © Prohuis

Bouw GR8-hotel bij A16 in Breda begint later

BREDA - De bouw van het geplande GR8-hotel aan de A16 in Breda laat nog even op zich wachten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de bouw eind vorig jaar zou beginnen. Arjan van de Graaf van Prohuis BV hoopt nu dat in het voorjaar de eerste schop in de grond kan. “We hebben een heel team klaar staan in de startblokken.”

De reden dat de bouw is uitgesteld, is dat het ontwerp voor het hotel tot twee keer toe niet door de commissie ruimtelijke kwaliteit (welstand) van de gemeente Breda is gekomen. Het project pas wel in het bestemmingsplan.

Nieuwe architect

“We hebben een nieuwe architect in de arm genomen en een nieuw plan ingediend. Zodra dat goedgekeurd is en de vergunning rond is, beginnen we,” aldus Van der Graaf. Met zijn bedrijf Prohuis ontwikkelt hij de locatie voor grondeigenaar Port of Breda.

Het hotel dat er komt is van GR8 (spreek uit als het Engelse great). Dit is een nieuwe hotelformule die opgericht is door enkele kleinkinderen van Gerrit van der Valk (grondlegger van het gelijknamige horecaconcern). De keten wil ‘comfortabele 3-sterren faciliteiten’ bieden aan de zakelijke en particuliere markt.

Burger King

De exacte locatie in Breda betreft het Bagven Park, bij de carpoolplaats tussen de A16 en de A58 (ter hoogte van IKEA). Het GR8-hotel zal honderd kamers krijgen en meerdere zalen en vergaderruimtes. Verder komen er zowel een Burger King als een La Place-restauran, die samen één grote ruimte delen.

GR8 heeft inmiddels vestigingen in Oosterhout, Sevenum, Bodegraven en Amsterdam. De komende tijd openen GR8 Hotels hun deuren in Leiderdorp, Meerkerk en Holten.

  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’