Volledig scherm
© ANP

Brabant waarschuwt: ‘Krapte op arbeidsmarkt is achilleshiel omgevingsdienst’

DEN BOSCH/BREDA - Door de krapte op de arbeidsmarkt durft provinciebestuurder Rik Grashoff (Toezicht en handhaving, GroenLinks) niet te garanderen dat de expertise bij de omgevingsdiensten in Brabant op peil blijft.

Quote

Ik kan niet zonder meer harde garanties geven voor behoud van expertise.

Rik Grashoff , Gedeputeerde Brabant

In een memo aan Provinciale Staten schrijft Grashoff dat er van alles wordt gedaan om ‘personeel vast te houden en aantrekkelijk te zijn als werkgever’. Verder worden scholen en beroepsbeurzen bezocht. Er is zelfs een speciale bachelor Omgevingskunde ontwikkeld door de Avans Hogeschool en ook binnen de omgevingsdienst zelf worden opleidingen georganiseerd.

Toch blijft het een probleem om voldoende gekwalificeerd personeel vast te houden. ,,De krapte op de arbeidsmarkt blijft de achilleshiel. Ondanks de vele inspanningen kan ik niet zonder meer harde garanties geven voor behoud van expertise’’, meldt de gedeputeerde.

De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) houdt in deze regio namens de provincie onder meer toezicht op risicovolle bedrijven.

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.