Volledig scherm
Het stadskantoor van Breda. © Stroom Architecten/Hendrike Huijsmans

Breda: genoeg vrouwen aan de top

BREDA - De verdeling van mannen en vrouwen in de gemeentelijke organisatie is op het stadskantoor van Breda redelijk in balans. Bijna de helft van de ambtenaren is een vrouw, terwijl het topmanagement ook voor bijna de helft uit vrouwen bestaat.

,,We mogen dus wel constateren dat er in Breda een evenwichtige verdeling is van het aantal mannen en vrouwen in de organisatie. Dit willen we uiteraard graag zo behouden’’, schrijven burgemeester en wethouders aan de raad. Vorige maand hadden de fracties gevraagd hoe het in Breda zit met de verhouding man/vrouw. Het ideaal is dat minstens dertig procent van de topfuncties wordt bekleed door vrouwen, maar landelijk wordt dat cijfer niet bij benadering gehaald.

Iets meer dan rest van het land

Het college kan niet zeggen hoe dat bij het lokale bedrijfsleven zit. Het enige dat bekend is, is dat 47 procent van de Bredase werknemers bestaat uit vrouwen. In deze gemeente werken gemiddeld iets meer vrouwen dan in de rest van het land.

Maar op het stadskantoor zijn de verhoudingen min of meer in balans, laat het stadsbestuur weten. Om dat zo te houden blijft de arbeidsparticipatie van vrouwen ‘op alle niveaus op de agenda’.