Lesbos, Griekenland: duizenden migranten en vluchtelingen zitten vast op het Griekse eiland.
Volledig scherm
PREMIUM
Lesbos, Griekenland: duizenden migranten en vluchtelingen zitten vast op het Griekse eiland. © Joris van Gennip

Breda is om: toch bereidheid
minderjarige vluchtelingen uit Griekenland op te vangen

BREDA - De oproep van GroenLinks en de SP in Breda om minderjarige vluchtelingen uit Griekse opvangkampen onderdak te bieden krijgt na flink wat lobbywerk uiteindelijk  toch breed gehoor in de politiek. Monica Tecklenburg (GroenLinks) is erin geslaagd raadsbreed steun te krijgen voor een motie.

De motie, gedragen door alle negen fracties in de raad, zet Breda op het lijstje van steden die opvang willen organiseren voor de kwetsbare groep alleenstaande kindvluchtelingen. Zeker nu de coronacrisis ook in de Griekse kampen mogelijk toeslaat is de nood hoog. 

  1. Pool met mes staat toevallig tegenover beveiligster in opleiding bij tankstation (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’
    PREMIUM

    Pool met mes staat toevallig tegenover beveilig­ster in opleiding bij tankstati­on (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’

    BREDA - ,,This is a robbery!” De Pool die in het Engels naar de tankstationmedewerkster (31) riep al het geld uit de kassa te geven, werd niet heel erg serieus genomen dinsdagmiddag. ,,Ondanks dat hij met een groot mes zwaaide, verkocht ik hem gewoon ‘nee’”, vertelt de medewerkster die tijdens de overval alleen in het tankstation De Haan aan de Kruisweide in Breda stond.